Развитието на дамското бельо през вековете

През миналите векове бельото е било само дреха, чието предназначение било само да пази тялото, по-скоро интимните части, от студ.  В миналото жените обличали огромно бельо, което било с крачоли, но реално обемът му не е бил проблем, тъй като е оставал скрит под големите рокли. Сигурно сте забелязали, че на това специфично дамско бельо от http://bg-look.com се акцентира във филмите за миналия и по-миналия век. Определено трябва да се радваме, че модата коренно се е променила. Широките поли вече не са актуални, а на тяхно място носим къси поли, дънки и панталони, корсетите вече не се произвеждат с цел мъчение и задушаване на дамите, а като красива дреха, която да направи тоалета ни по-интересен. Такова развитите има и при бельото.
През 21-ви век дамското бельо вече не означава дреха, която просто трябва да пази тялото ни от лошите климатични условия. Бикините и сутиените ни изненадват все повече с красотата си – материите са главно дантела, памук и сатен, цветовете варират, камъните, перлите, метланите елементи и още куп други украшения се използват като акцент върху бельото – в магазините всеки може да намери бельо по неговия вкус, джоб и за случая, за който му е необходимо.
Със сигурност по-възрастни хора са ви се карали, че долните ви дрехи, както те ги наричат, не са подходящи и са дори неуместни.
Не ни разбирайте погрешно – не твърдим, че всичко в магазините, има невиждана форма, цвят или странни метални или стъклени елементи. Лесно се намира за всекиго по нещо, а това значи, че лесно се намира удобно бельо, което да бъде и красиво.
Неоспорим факт е, че дамското бельо е чудесен подарък и за мъжете, защото едва ли съществува мъж, който да не настръхне от удоволствие, щом любимата жена го изненада, облечена в изкусителен интимен комплект.

Публикувано в Дрехи с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.