Билките и тяхната сила

Силата на билките ни е добре позната от векове.  Още от най-древни времена хората са ги използвали като основно средство за лечение, а тази традиция се е запазила и до днес. Съвременната медицина също понякога прибягва до употребата на лековитите билки.
Най-лесният начин да се сдобием с растения и билки е по време на разходка в планината през лятото. Точно тогава е и времето, когато билките се берат, а след това се изсушават и се съхраняват през цялата година. Ние също сме привърженици на този метод за намиране на билки и го практикуваме всяка година.
Но освен това няма как да отречем, че има някои растения, които безпроблемно могат да бъдат отглеждани и в собствения ни дом, а днешната статия ще отговори на въпроса как да отглеждаме някои от най-популярните билки в саксия.
Решихме да обърнем по-голямо внимание на мащерката, поради простата причина, че тя е едно от най-популярните растения, които имат лечебни свойства и се отразяват невероятно добре на човешкия организъм.
Всъщност има много сайтове за цветя, от които можем да поръчаме семена от мащерка, както и от най-различни растения. Това определено е доста бърз и удобен начин да се сдобием с необходимите ни билки. А след като вече разполагаме с въпросните семена, трябва да потърсим подходяща саксия, в която да ги засадим. А ако саксията, която сте избрали няма пробити дупки на дъното, то тогава можете да ги направите сами, защото наличието им е от изключително голяма значение за всяко едно растение. цветя от cvete.eu
Мащерката пониква малко по-бавно от останалите растения, така че трябва да бъдете по-търпеливи. Може би не знаете, но мащерката не се нуждае ит влажна среда, така че не поливайте обилно или често. Слънчевата светлина е важна за тази билка, така че се постарайте да сложите саксията на място с достатъчно светлина.

Публикувано в Саксии, Цветя с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.