Знаем ли всичко за народните носии

Народните носии носят духа на отминали времена.  Ето защо няма нищо изненадващо във факта, че все повече хора се обръщат към миналото. Намирането на народна носия от pensiluet.com може и да не се окаже лесна задача, ако не знаем къде точно да търсим. Но все пак тя е чудесен и нестандартен подарък за любимите ни хора.
Настоящата ни статия ще ви помогне да се ориентирате в чудния и пъстър цвят на народните носии.
Важно е да знаете, че всяка една носия трябва да бъде качествено изработена, както и за кой район на нашата страна е характерна. Всичко това означава, че се нуждаем от магазин, в който можем да намерим отлични народни носии и то на ниски цени. За целта няма да е необходимо да обикаляте целия град, а просто да разгледате онлайн магазин за народни носии. Все пак именно по този начин ще спестите доста време, както и средства.
Не бива да забравяте, че има четири основни типа народни носии, а ето и кои са те.
Ще започнем със саяната носия. Разбира се, става дума за женска народна носия, чиято риза е с типичните широки ръкави с дължина до лактите. Освен това дължината на самата риза напомня на днешните туники.
Абсолютно задължително е да споменем и двупрестилчената женска носия. Целият модел е доста женствен, тъй като едната престилка се поставя отзад, а другата – отпред.
Друга изключително популярна народна носия е сукмената. При нея основен е сукманът. Той се изработва от дебел и в повечето случаи черен плат, а престилката е в пъстри цветове.
Еднопрестилчената женска носия също е широко разпространена. При нея специфично е връзването на самата престилка, което позволява на цялата дреха да се движи при ходене. Връзването е различно от двете страни, а цветът на самата престилка е шарен.
народна носия от pensiluet.com

Публикувано в Народни носии с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.