Каква е историята на сребърните пръстени?

Пръстенът отдавна е вълнувал въображението и е бил обект на развитие по отношение на дизайна си в продължение на години.

Днес можем да се насладим на огромно разнообразие от модели при пръстените, които да задоволят и най-взискателния вкус. Рецептата за съвършенство обаче се крие в точните пропорции между класическото и иновативното. Тази е и концепцията, на която залагат при изработката на сребърни пръстени в mmstylebg.com бижутерията в своите колекции. Съчетанието между класическия пръстен и модерни дизайнерски решения винаги дава впечатляващи резултати. Пръстените отдавна вече не са само синоним на брак или древни вярвания, а са се превърнали в атрактивно бижу, част от ежедневната визия на една дама. Но въпреки това няколко любопитни факта относно историята на сребърните пръстени няма да е безинтересна на бижутерийните почитатели. Сребърната бижутерия е била известна на египтяните още преди 6000 години, археолозите са намерили сребърни бижута, свързани с периода (5000-3400 пр.н.е).

Каква е историята на сребърните пръстени?

От дълбока древност хората са се кичели с пръстени. Халката през вековете е била символ на власт, сила, богатство. Пръстенът като затворена окръжност символизира единство и цялост. Той няма нито начало, нито край, затова често се асоциира с вечност и безкрайност. Неговият централен отвор е мястото, през което минава небесната сила. Пръстенът символизира връзка, съюз или обет. Затова брачната халка се използва като знак за вечен съюз, на съпружеска вярност, на семейна хармония.

През ХVII век в Англия и Франция сребърните пръстени излизат на мода. Едва ли това се дължи на обръщане към митологичните вярвания, където среброто е дълбоко свързано с женското начало и образа на богинята на плодородието Артемида, а по-скоро на незаменимите бижутерийни качества на този метал. Днес качествените сребърни пръстени се предлагат с покритие от родий, което многократно засилва блясъка им, като ги предпазва от потъмняване и надраскване. С такъв тип сребърно бижу определено залагате на стил и качество, което първокласната бижутерия може да ви даде.

Публикувано в Бижута с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.