Какви са традициите на Варна при приготвянето на пици?

Всяка страна може да се похвали с определена традиционна кухня.

Но има такива ястия, които са покорили света, заради своята простота и способност винаги да бъдат различни. Едно от тези ястия несъмнено са пиците, които можете да поръчате за Варна и региона от модерната онлайн пицария вкусни https://tessto.com. Сайтът разполага с богато меню, включващо класически и модерни видове пица, както и възможност клиентът сам да избира добавки по свой вкус.

Традиционно пицата произлиза от Неапол, но корените й се крият много по-дълбоко и варианти на съвременната пица могат да се проследят до древните гърци и римляни. Макар че обективно погледнато пицата не е нищо повече от гарниран хляб, тайната на неповторимия й вкус се крие в тестото. Определено нямаме намерение да разкриваме професионални тайни, а да откроим едни от съставките, които правят пиците във Варна средиземноморски деликатес.

Сирена. Италия е не само родината на пиците, но и страна, известна и с различни и качествени видове сирене като пармезан, грана падано, моцарела и др. Използваните най-често за пица са тези с висока плътност и съдържание на вода като моцарела, които се разтичат апетитно след термична обработка.

Пеперони- Името на салам Пеперони идва от множествено число на италианската дума за чушка и станал една от най-предпочитаните съставки за пици не само във Варна, но и цяла континентална Европа. Интересен факт е, че ако си поръчате пица “Пеперони” в Италия ще получите пица с нарязани чушки. За да получите оригиналната “Пеперони пица” трябва да поръчате “Salame piccante” или “Salame piccante Calabro”.

Домати – това е толкова класическа за пиците съставка, че дори не е необходимо да се споменава. Но каква по-хубава комбинация от пресен босилек, домати, маслини и гъби.

Ананас. Макар и доста екзотично за хората с по-консервативен вкус комбинацията от продукти със солен и сладък вкус са едни от най-сполучливите в световната кулинария. Независимо дали споделяте това мнение, или не, определено няма да съжалявате, ако пробвате пица с ананас.

Какви са традициите на Варна при приготвянето на пици?

Пикантни съставки. Те определено подхождат на темпераментния италиански нрав, а също се харесват и у нас. В това число се включват лука, чесъна, червения пипер и, разбира се, всички видове люти чушки. Те не само придават интересен и наситен вкус на пицата, но и са много полезни за здравето.Не е тайна, че хора, които хапват пикантни храни поне веднъж седмично губят излишни килограми и стимулират организма си.

Това е само малка част от гарнирането, с което можете да приготвите идеалната за вас пица във Варна, а всичко останало е бърза доставка, лесна поръчка и професионално изпълнение.

Публикувано в Актуално с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.